50 000 евро месечна заплата е поискал от новите мажоритарни собственици

...
50 000 евро месечна заплата е поискал от новите мажоритарни собственици
Коментари Харесай

Бербо си пробва късмета и като президент на ЦСКА

50 000 евро месечна заплата е изискал от новите мажоритарни притежатели на ЦСКА Димитър Бербатов, с цел да стартира работа като президент на футболния клуб. За същата сума са претенциите на Любо Пенев да оглави тима като старши треньор, разкриват осведомени с рокадите при армейците след абдикирането на досегашния господар Гриша Ганчев и сина му Данаил при започване на седмицата.

 

Осем години и половина, откакто реалокира фирмения си тим „ Литекс ” в София, пребоядиса го в алено и го кръсти ЦСКА – София, Гришата хвърли кърпата. Официално беше обявено, че той и синът му трансферират своя дял от 50% на фондация „ Национален фонд за спорт, просвета, изкуство и просвета “. Тя е обвързвана с генералния спонсор на ЦСКА – хазартната компания „ Уинбет ". Последната се управлява от Данаил Илиев, прочут още като Дани Бизнеса.

 

Той ръководи част от бизнеса на братята Валтер и Георги Папазки, които от известно време са поели финансирането на ЦСКА и градежа на новия стадион „ Българска войска ”. Твърди се, че за идващия сезон към този момент бил избран бюджет от 48 млн. лева за клуба, с които ЦСКА да нападна върха.

След 16 години без шампионска купа и празни обещания от Гриша Ганчев за златни купи и медали, очакванията на ентусиастите през днешния ден са, че с изключение на нов стадион ще видят и ЦСКА на първото място в класирането. Там в последните 13 сезона се е настанил. „ Лудогорец ", който няма мърдане. Според осведомени новите босове към този момент търсят представително лице за президент на ЦСКА. Първият вид бил водачът на футболната съпротива Димитър Бербатов. Бившият нападател на армейците обаче изискал 50 000 евро месечна заплата. Освен това си направил устата да докара за треньор своя другар Александър Томаш, който сега води „ Локомотив ” (Пд). Новите притежатели обаче предпочитали да заложат на по-известно име като сегашния ментор на „ Хебър “ –  Любо Пенев. Известният като „ Ел Голеадор " някогашен голмайстор два пъти си потегля при Гришата от „ Армията " след скандал. Сега бил подготвен да се върне, само че против 50 000 лв. на месец.

 

Ако не се разбере с Бербата, ЦСКА имал подготвен вид с Лъчезар Танев за нов шеф. Той също е заслужило име при армейците с три шампионски трофеи и ред други оценки зад тила си. Освен това футболният импресарио е наясно и с всички типове открити и закрити подмолни игри, знае по какъв начин да работи в деликатни обстановки. Въпросът с президентския пост към този момент оставал открит, разправят от ЦСКА. Думата щял да има и Христо Стоичков, който е задоволително непосредствен и с Танев, и с Бербатов.

 

Не е ясно обаче по какъв начин ще се взема решение въпросът с задълженията на ЦСКА, които се водят към компаниите на Гриша Ганчев. Последният. сякаш се написа филантроп, само че както и всички останали притежатели на клубове давал забележителна част от средствата под формата на заеми. Най-вероятно Гришата ще получи правото да си резервира владението върху най-хубавите футболисти и да ги продава, с цел да си компенсира най-малко част от парите.

Инфо: Уикенд

Тагове: Димитър Бербатов Гриша Ганчев Даниел Ганчев Валтер и Георги Папазки Лъчезар Танев Любо Пенев Александър Томаш
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР